Για το λεμονάτο κατσικάκι στη γάστρα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Μπορούμε να βάλουμε ολόκληρο το κομμάτι ή να κόψουμε το κατσίκι σε μερίδες. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, χυμό και ξύσμα τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε με σύρμα, να γίνουν σαν κρέμα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε […]
Στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχαράκι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να μην έχει καθόλου υγρασία πάνω του. Ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι τα σκόρδα στον πάγκο μας ή κόβουμε σε δοντάκια τις σκελίδες και προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε τα σκόρδα με το αλάτι και το πιπέρι. Τρυπάμε κατά τόπους το κρέας με μυτερό μαχαίρι και μπήγουμε τα […]
Ψήνουμε το κοκορέτσι στο φούρνο για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να ψήσουν σε ανοιχτή φωτιά. Μπορείτε όμως να ψήσετε κοκορέτσι στη γάστρα ή στο ταψί. Η διαδικασία για να φτιάξεις κοκορέτσι στο φούρνο είναι ίδια. Πρώτα πλένουμε πολύ καλά την αντεριά. Γυρίζουμε τα έντερα τα μέσα έξω και τα πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε […]